Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma

A Pesterzsébeti KEF célja a szenvedélybetegségek, függőségek adta problémákra reagáló szakmai tevékenységek összefogása, koordinációja a kerületben.

A KEF igyekszik összhangot teremteni a drog-prevencióval foglalkozó, illetve a kábítószer és szenvedély-problémákat kezelő és érzékelő szervezetek, intézmények között, és ezzel összefüggésben törekszik a különböző szakmai és módszertani irányok harmonizálására.

A KEF szemlélete az egészség megőrzésére, egészség-tudatos magatartás kialakítására, a negatív minták elutasítására, a már kialakult kábítószer-fogyasztás ártalmainak csökkentésére, további súlyosbodásának megelőzésére irányul.

A Fórum működését munkacsoportok segítik, közreműködésükkel felméri, mozgósítani és koordinálni kívánja a rendelkezésre álló szellemi és anyagi erőket, a kerületben zajló megelőző-kezelő tevékenységeket.

A KEF munkacsoportjai:

  1. Egészségfejlesztés, kábítószer megelőzés, prevenciós munkacsoport
  2. Kínálatcsökkentés munkacsoport

A munkacsoportok új tagokkal folyamatosan bővülnek.

Az igényekre reagáló prevenciós tevékenységek célja, hogy a kerületben élő gyermekek, fiatalok, felnőttek sikeresen nézzenek szembe a különböző kísértésekkel, és meghozzák a helyes döntést a különböző legális és illegális szerekkel kapcsolatosan.

Nagyon fontos, hogy a meglévő komplex segítői rendszer és a köztük lévő együttműködés tovább erősödjék, segítve a veszélyeztetett fiatalokat, felnőtteket.

Az elmúlt évek országos tapasztalatai alapján szükség van a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok munkájára, tevékenységére. A KEF fontos feladata, hogy a következő években erősítse és bővítése a tagszervezetek együttműködését. A korábbi évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy egyre fiatalabb korosztályt érint a drog probléma. Nagyon fontosnak tartjuk a probléma kezelésében, hogy nem csak a gyermeket, mint egyént, hanem az egész családot és a helyi közösségeket is bevonjuk a megelőzésbe. A legális és az illegális szerek vonatkozásában is a szükségletekre és igényekre reagáló prevenciós tevékenységet kell végeznünk, amelyek megfelelő alternatívát nyújtanak a veszélyeztetett gyermekek és fiatalok, valamint családjaik számára.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma