Őszi munkacsoportülés

A KEF őszi munkacsoportüléseit novemberben tartottuk meg.

A SMASHED program színésze, szakmai vezetője és koordinátora közreműködésével kerül megszervezésre az első, 2023. november 8-án.  A Momentán Társulat szereplői által kialakításra került a Smashed program digitalizált verziója, amely új lehetőséget biztosít a színdarab felhasználására. A darabban három fiatal története elevenedik meg, akik az alkoholfogyasztás következményei miatt kerülnek problémás élethelyzetbe.

A történet rögzített formáját az oktatási intézményekben tanárok, gyermekvédelmisek, pszichológusok, iskolai szociális segítők is fel tudják használni a mentálhigiénés munka során. A darabban is szereplő színész a munkacsoportülésen megtanította a kerületi szakembereknek a digitális program használatát, azt a szakmai tematikát és irányvonalat, amelyet ők követnek az előadás alatt. A résztvevők választhattak az interaktív felületen felajánlott lehetőségek közül, irányíthatták az információk fókuszát. Megismerhették a tervezett tanórák menetét.

November 29-én Topa Zoltán rendőr alezredes fogadta el a meghívásunkat. A diákok internetezési szokásairól, a rájuk leselkedő veszélyekről tartott előadást. Megtudhattuk a közösségi média felületek jellemzőit, a veszélyesebb online játékok ismertetőit. Ismereteket kaphattunk a Z és Alfa generációba tartozó fiatalokkal kapcsolatos foglalkozás nehézségeiről, követendő trendekről. Az alezredes úr szakmai anyagokat is rendelkezésre bocsátott a fiatalokkal végzendő munkához.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma