SZEN-VE-TÉLKEDŐ

A Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Soroksári Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal SZEN-VE-TÉLKEDŐ programot szervezett. 2023. május 8-án három soroksári és három pesterzsébeti nyolcadik évfolyamos osztály 36 fiatalja mérte össze tudását a versenyen. A csapataival a Grassalkovich Antal Általános Iskola három osztálya, a Hajós Alfréd Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola és a Gyulai István Általános Iskola egy-egy nyolcadik osztálya vett részt a vetélkedőn.

A 10 különböző feladatban a játékos kérdések megoldása mellett a függőségekkel kapcsolatos ismereteiket is bővíthették a diákok. A csapatok találkoztak kvízfeladatlappal, igaz-hamis kérdéssorral, különbségkeresővel. Emellett videó bejátszásban kellett meghatározniuk függőség típusokat, illetve droghasználó életútjában kellett megtalálniuk a szerfüggő viselkedés kialakulásához vezető tényezőket.

A játékvezetői feladatokat Ódor Terézia a XX. kerületi KEF elnöke és Váradi József rendőr őrnagy, a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje látták el. A vetélkedő zsűrijében Sinkovics Krisztián a XXIII. kerület alpolgármestere, a Soroksári KEF elnöke, Nemesné Németh Judit pesterzsébeti önkormányzati képviselő, a Pesterzsébeti KEF elnökségének tagja, illetve Hamar János addiktológiai konzultáns, a KEF tanácsadója foglalt helyet.

A program lebonyolítását a HSZI Család és Gyermekjóléti Központ iskolai szociális segítői és esetmenedzsere, illetve a Család és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítői támogatták.

A diákok remek eredményeket értek el a feladatok megoldásában. Húsz százaléknál is kevesebb eltérés jelent meg az első és a hatodik csapat eredménye között.

Minden versenyző csapattag ajándékcsomagban részesült. Az ESMTK ajándékpólót biztosított a nyertes csapat számára.  A Bakterház Könyves Kft. könyvcsomag-, egy magánszemély pedig plüssfigura adománnyal támogatta a résztvevő fiatalokat.

Ezúton is köszönjük a vetélkedőhöz biztosított tárgyi adományokat!

További képek

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma