Kábítószer-ellenes világnap

Az ENSZ Kábítószer-ellenes világnapja alkalmából 2017. június 26-án (hétfőn) 16-18 óráig tartott demonstrációt a Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma a „Kosutiban”. A demonstráció célja a lakosság tájékoztatása és a figyelemfelhívás volt a témával kapcsolatban. A demonstrációban részt vett a KEF elnöke, az Önkormányzat KEF osztályának több munkatársa, a kerületi rendőrkapitányság prevenciós tisztje, valamint a HSZI Család- és Gyermekjóléti Központjának két családsegítője. Tiszteletét tette emellett több alpolgármester, a Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztály osztályvezetője, valamint Hamar János, aki szociális munkás és addiktológiai konzulensként több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybeteg fiatalokkal.

A demonstráció résztvevői a személyes beszélgetések mellett szórólapokon tájékoztatták a lakosságot a kerületi KEF megalakulásáról, működéséről, a rendőrség munkájáról a témával kapcsolatban, illetve hasznos információkat, telefonszámokat tartalmazó brosúrákat osztottak szét a járókelők között, azzal kapcsolatban, hogy hová fordulhatnak, ha valamilyen formában ők vagy környezetük érintetté válna a drogkérdéssel kapcsolatban.  A szülők tájékoztatása közben a gyermekek a szervezők által hozott színezőkkel foglalhatták el magukat, illetve lufi, keksz és üdítő osztására is sor került a kicsit körében.

Kapcsolódó képek

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma