ENSZ Kábítószer-ellenes Világnap

Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma 2023. június 26-án ismét csatlakozott az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapjának megünnepléséhez.

A rendezvény ezévi kiadott mottója:" Első az ember: állítsuk le a megbélyegzést és a diszkriminációt, erősítsük a megelőzést!"

Rendezvényünkkel megpróbáltuk felhívni a figyelmet a kampány céljára, melynek helyszíne a Kosuti Polgármesteri Hivatal előtti területe volt.

A kicsik körhintát, színezőt próbálhattak ki, a nagyobbak tesztelhették ügyességüket a feladatlapokkal. Munkatársaink minden érdeklődőnek csillámtetoválást is készítettek. Felnőttek számára a rendezvény tájékoztató szóróanyagán kívül, játékos rejtvényeket biztosítottunk. A helyszínen személyesen felkereshető volt addiktológiai tanácsadó.

A BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának drogprevenciós összekötő tisztje nyomozós feladatokat hozott a fiataloknak. Különleges dohányzással kapcsolatos ismeretterjesztő eszközt is megismerhettek a fiatalok a helyszínen. A HÉSZ berendezést a Belügyminisztérium Dohányzás Fókuszpontján keresztül a Fővárosi Népegészségügyi Osztály tette elérhetővé számunkra. Az állványos számítógép segítségével a fiatalok életkoruknak megfelelő információkat kaphattak a káros szenvedély kialakulásának veszélyeiről. Emellett a berendezésen többféle játék is segítette a képi ismeretterjesztést.

A programon a szakmai jelenlétet a HSZI Család és Gyermekjóléti Központjának óvodai és iskolai szociális segítői biztosították. Emellett a program lebonyolításában a Csili Művelődési Központ és a Szociális Foglalkoztató is segítséget nyújtott a KEF-nek. A rendezvényt közel 60 család kereste fel a délután folyamán.

További képek

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma