KEF a Pestszenterzsébeti Főplébánián

A Pesterzsébeti Főplébániától meghívást kapott a KEF a plébánia napközis táborába. Elvittünk a gyerekekhez egy drog és internetfüggőségen átesett fiatalembert, hogy megossza a fiatalokkal tapasztalatait. Mesélt a gyerekkorát érintő eseményekről, a családi kapcsolatairól, és az életében beálló fordulópontról is. A fiatalok számos kérdést tettek fel az elhangzott témával kapcsolatban. Érdeklődtek életének körülményeiről, az előadó életének megváltozását hozó időszak érzéseiről, de tettek fel kérdést a függőség átélésének tapasztalatáról is. 50 fő vett részt az előadáson és az azt követő beszélgetésen.

A háromórás prevenciós programban az egykori szerhasználó személyes beszámolója mellett kiscsoportos foglalkozások is helyet kaptak. Az általános iskolás fiatalok 5 csoportban vettek rész a játékokban, ahol a drogokkal, szenvedélybetegséggel kapcsolatos ismeretek mellett szó esett az egészséges étkezésről, egyes élelmiszerekkel kapcsolatos tudnivalókról, a hasznos időtöltésekről, függőségek kialakulását erősítő tevékenységekről. A fiatalok nyitottak voltak a játékos feladatok mellett a komolyabb témákat érintő tesztekre és a beszélgetésekre is.

Kapcsolódó képgaléria

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma