Munkacsoportülések 2022. tavaszán

A Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2022. tavaszán két munkacsoportülést tartott. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a két munkacsoport (Egészségfejlesztés, kábítószer megelőzés, prevenció munkacsoport és Kínálatcsökkentés munkacsoport) közösen ülésezik a szakmai együttműködések elmélyítése és a kommunikáció megkönnyítése érdekében.

Március 10-én, hosszú idő után tudtak összeülni a munkacsoport tagok. Az ülés megtartására online formában került sor. Csatlakozott a Zoom meetinghez Kovács Eszter alpolgármester, a Polgármesteri Hivatal Rendvédelmi Osztályának vezetője, a HSZI iskolavédőnője, a HSZI Család és Gyermekjóléti Központ két tanácsadója, illetve az iskolai szociális segítők képviselője, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője és az Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Beszéltünk a KEF aktualitásairól, Puskás Péter Osztályvezető úr beszámolt a kábítószerfogyasztás jeleinek közterületen történő megjelenésének pandémiás helyzet okozta változásáról. Jelezte, hogy megszűntek a kerület közterületein a szenvedélybeteg csoportosulások, a szerhasználat is inkább a régebbi formák irányába változott, az alkohol-gyógyszer párosítás használatának erősödése felé. Váradi József r.őrnagy Drogprevenciós összekötő tiszt is jelezte a használt szerek változását, az opiátok fogyasztásának emelkedését, a csomagküldéssel rendelhető varázsgomba térnyerését. Meghívott előadónk a Józan Babák Klub munkatársa volt, aki a droghasználó terhes anyák gondozásának sokrétűségéről, a halmozottan terhelt ellátotti csoport ellátásáról, a támogatott lakhatás programjuk tapasztalatairól beszélt.

Május 25-én két és fél év kihagyás után újra személyesen tudtak találkozni a Pesterzsébeti KEF munkacsoport tagjai. Az ülés megtartására a Polgármesteri Hivatal nagytermében került sor. Az ülésen 15 fő vett részt: Kovács Eszter Alpolgármester, a HSZI óvodai és iskolai szociális segítői, a család és gyermekjóléti központ tanácsadója, a család és gyermekjóléti szolgálat családsegítője, iskolaorvos, iskolavédőnő, általános iskolai tanár, a Polgárőrség munkatársa, Drogprevenciós összekötő tiszt, kerületi gyermekorvos. Témánk volt a Fórum weboldalán megtalálható szakmai anyagok elérhetősége, illetve a működő szolgáltatások, és az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapi rendezvény előkészületei. Meghívott előadónk Preszl Éva, az Életrevaló Egyesület szakmai vezetője volt, aki a programjuk ismertetésén túl, az általuk készített kisfilmekből is bemutatott néhányat. Az ülésen felvetődött az Egyesülettel való együttműködés lehetősége is.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma