KEF program a Családok Napján

A Pesterzsébeti KEF 2022. május 21-én lakossági programon vett részt. Standján gyerekeknek és felnőtteknek szóló programmal várta az érdeklődőket az önkormányzat által szervezett Családok Napja rendezvényen a Baba parkban. A KEF sátrában a felnőttek, nagyobb fiatalok a KEF saját drog-totóját tölthették ki. A legkisebbek rajzolhattak, színezhettek, míg az általános iskolás korúak kirakókat, különbségkereső feladatot oldhattak meg. A helyesen megoldók logós lufit vagy tollat választhattak.

A játékok azoknak a gyerekrajzoknak a felhasználásával készültek, amelyeket kerületi általános iskolás diákok adtak be a „Szer-telen szórakozás” rajzpályázatra. A játékok üzenete azoknak az időtöltéseknek a népszerűsítése, amelyet a fiatalok szívesen végeznek szüleikkel, társaikkal. A hasznos tevékenységek, tehetségek kibontakoztatását segítő programok támogatják a fiatalok mentális stabilitásának kialakulását, ami a későbbiekben segítheti őket megküzdeni az élet adta nehézségekkel, stresszel, többek között akár függőségi problémákkal.

A kollégák beszélgettek a fiatalokkal, szülőkkel a felmerülő kérdésekről. Szóba került a drogprobléma a kerületben vagy az elérhető segítségkérési lehetőség is.

Az egész napos programon közel 100 fő kereste fel a standot. A látogatók között minden órában ajándékcsomagot sorsoltak ki. Összesen 8 fiatal kapott buborékfújót, fényvisszavető pántot, bevásárlókocsi érmét, tollat és müzli szeletet.

A programon lehetőség nyílt a lakosságot tájékoztatni az elérhető addiktológiai tanácsadásról, illetve a 2022. június 26-án megrendezésre kerülő ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapi rendezvény programjáról is.

Kapcsolódó képgaléria

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma