Rajzpályázat

Megérkeztek az alkotások a Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rajzpályázatára. 6 kerületi általános iskolából, 54 pályamű érkezett. A pályáztatási folyamatot a HSZI iskolaegészségügyi szolgálata segítette, melyet ezúton is köszönünk!

Az alkotások elbírálása folyamatban van, eredményhirdetésre, díjak átadására áprilisban fog sor kerülni.

Szeretnénk köszönetet mondani a felkészítő tanároknak: a Lázár utcai Általános Iskolából Holczapfel Zsuzsannának, az Ady Endre Általános Iskolából Juhász Magdolnának, a József Attila Németh Nemzetiségi Általános Iskolából Pogány Krisztinának, a Nagy László Általános Iskolából Brecsokné Kertész Ágnesnek, a Vörösmarty Mihály Református Általános Iskolából Szász Tündének és a Zrínyi Miklós Általános Iskolából Győri Zoltán Györgynének.

A fiatalok rajzain keresztül átadott üzenetében szerepelt hasznos időtöltésként a sportolás, ezen belül a röplabdázás, korcsolyázás, tornászás, futball, jégkorongozás. Aktív időtöltésként megjelent a kondicionáló terem használata, rollerezés, gördeszkázás, úszás, vitorlázás. Többen hirdették a természet közelségét, időtöltést parkokban, játszótéren, piknikezést, de nevesítve lett fák, virágok ültetése, ápolása is. Több tanuló számára volt fontos az állatok, kutyák, kettőjüknek kifejezetten a lovak társasága, a lovaglás, lovak gondozása. Voltak tanulók, akik az olvasást, zenehallgatást, utazást, rajzolást vagy a játékot nevezték meg olyan tevékenységnek, ami szívesen végeznek.

Egy komplex alkotás is készült, ami a környezetbarát világot mutatja meg természetet óvó, védő tevékenységekkel együtt.

Több rajzon megjelent az a mondanivaló, hogy az időtöltésekben fontosak a barátok, társak, a család jelenléte.

Sokan választották témának a tiszta szórakozást, de több fiatal figyelmét keltette fel az a kérdés, hogy mi a veszélye a drog vagy alkoholfogyasztásnak, kifejezték nemtetszésüket a szerhasználattal kapcsolatban.

Rajzokon láthatjuk, hogy milyennek látják a fiatalok azt, amikor valaki tudatmódosító szerek hatása alatt áll.

Az alkotások nagy része festés, de készült ceruzarajz, használtak a gyermekek zsírkrétát, filctollat, akvarellt, alkalmaztak vegyes technikákat.

Minden beérkezett pályamű itt tekinthető meg.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma