KEF program az Ady Endre Általános Iskola DÖK napján

Meghívást kapott a Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum az Ady Endre Általános Iskola Diákönkormányzata által szervezett rendhagyó tanítási napra. Az iskola különféle, gyerekeket érdeklő témákban szervezett rövid, ismeretterjesztő foglalkozásokat.   A KEF a 3. és 4. évfolyamos osztályokat várt az előadásaira.

A gyerekekkel a különböző hasznos, szabadidős elfoglaltságokról, illetve az általuk is ismert függőségek típusairól folyt a beszélgetés.

A gyerekek beszámoltak arról, hogy nemcsak kommunikációra, filmnézésre és játékra használják az internetet, hanem a közösségi média platformjait is meglehetősen jól ismerik.

A foglalkozáson szóba került, hogy milyen fontos információkra szükséges figyelni egy fénykép megosztása esetén, milyen többlettartalommal bírhat a fotó a szándékolt üzeneten kívül.

A fiatalok megismerkedhettek egy ismeretterjesztő filmmel is, amiben játékos formában került megjelenítésre a fényképek engedély nélküli, visszaélésszerű terjesztésének, megosztásának problémája. A résztvevők megértették, hogy mindenkinek szükséges figyelnie arra, hogy milyen körülmények között ad engedélyt arra, hogy fényképet készítsenek róla.

A diákok sok információval rendelkeztek a káros szenvedélyekről, ráláttak arra, hogy sok időt töltenek online tevékenységekkel.

A kérdéseiken keresztül láthatóvá vált, hogy megértették a felelősségük fontosságát az online tevékenységek tekintetében.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma