Egészségnap a Csili Művelődési Központ és a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának közreműködésével

2019. május 11-én került megrendezésre a Csili Művelődési Központ és a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának közös szervezésében az idei Egészségnap a kerület központjában, a „Kosutiban”, melyen a Pesterzsébeti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum több drogprevenciós témával foglalkozó sátorral is jelen volt.
A KEF szemlélete az egészség megőrzésére, egészség-tudatos magatartás kialakítására, a negatív minták elutasítására, a már kialakult kábítószer-fogyasztás ártalmainak csökkentésére, további súlyosbodásának megelőzésére irányul. Erre próbálta felhívni a rendezvényre ellátogatók figyelmét a tanácsadói sátorban. Standjuknál többet is megtudhattak a szerveződésről, megismerhették kerületi munkájukat. A játékos kedvűek érdekes, a témához kapcsolódó totót is kitölthettek különböző ajándékokért cserébe. Emellett Hamar János, addiktológiai konzultáns szakember is várta az érdeklődőket, akihez konkrét kérdésekkel is fordulhattak szenvedélybetegséggel, elsősorban kábítószerfüggőséggel kapcsolatban.

A IX. kerületi KEF-el kötött együttműködési megállapodás kapcsán meghívásra került és külön standnál mutatkozott be a Konkáv Közösségi Tér és Prevenciós Műhely, aki a Köztes Átmenetek interaktív drogprevenciós kiállítást működteti a kilencedik kerületben, hétköznap délutánonként, pedig a helyi roma fiatalok veszik birtokba a közösségi teret. Sátrunkban egy szerhasználattal kapcsolatos mai magyar dalszövegekre épülő társasjátékot lehetett kipróbálni, valamint a hozzájuk járó fiatalok által készített roma kultúrával kapcsolatos kvízt lehetett kitölteni. Készültek még ártalomcsökkentő kvízzel, valamint társasjátékokkal és kötetlen beszélgetésre is lehetőség volt a nálunk dolgozó szociális munkásokkal.

Addiktológiai tanácsadás

Segítségre van szüksége? Munkatársunk előzetes időpont egyeztetés alapján (kef@kef20.hu vagy +36-20/388-9781) elérhető személyes találkozással, telefonon vagy az alábbi gomb megnyomása után egy privát chat szobában.

Tanácsadás

Amennyiben levélben tenné fel függőségekkel kapcsolatos kérdését, a tanacsadas@kef20.hu e-mail címre írhatja meg.

Bejelentkezés

© 2018 Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma